Cara Mendapatkan Topup Percuma (Android)

8:01:00 PTG
Cara Mendapatkan Topup Percuma (Android). Banyak aplikasi di Google Play Store yang menjanjikan ganjaran apabila sahabat melakukan apa yang dikehendaki oleh mereka. Sebagai contoh, sahabat perlu menjawab survey dan memuat-turun aplikasi yang diminta.

Namun, pasti ada dalam kalangan kita yang tertanya-tanya. Betul ke semua ni? Tak kan semudah itu nak dapat ganjaran. Sesuatu perkara tidak tahu keputusannya selagi kita tak mencuba kan. Tak begitu? Hehe.

Baiklah, kali ini OMyDroid ingin berkongsi sebuah aplikasi yang telah ramai digunakan oleh pengguna Android untuk mendapatkan reload secara percuma. Ya, percuma tanpa sebarang bayaran. Namun, sahabat perlulah sedikit korbankan kuota untuk melakukan apa yang dikendaki.

Kuota? Kuota mobile data perlu digunakan untuk melakukan proses memuat turun recommended application. Tetapi, jika menggunakan sambungan wifi, ada sesetengahnya yang tidak ada kuota. Jadi, gunakan peluang itu.

Cara Mendapatkan Topup Percuma (Android)

Tanpa berlengah lagi, saya akan menerangkan langkah-langkahnya seperti di bawah.

Tak susah, hanya perlu install aplikasi, sahabat akan dapat sejumlah wang Ringgit Malaysia (RM). Jumlah wang yang lebih banyak anda akan peroleh apabila mengajak orang lain untuk melakukan memuat turun aplikasi ini. 

Cara Mendapatkan Topup Percuma (Android)

1. Install aplikasi mCent dari Play Store menggunakan smartphone anda. Download mCent
2. Buka aplikasi mCent dan sign up untuk mengesahkan nombor telefon milik anda.
3. Setelah selesai, paparan seperti di bawah akan muncul dan pastikan sahabat Install mana-mana aplikasi yang diinginkan dan ikuti langkah-langkah yang telah diajar.

Cara Mendapatkan Topup Percuma (Android)

4. Setelah anda mengikuti langkah-langkah yang diajar, maka wang tersebut akan masuk ke akaun anda. Siap!

Jumlah wang yang lebih banyak anda akan peroleh apabila mengajak orang lain untuk memuat turun aplikasi mCent, klik sahaja pada ikon plus akan keluar cara untuk anda share referral anda.

Di bawah ini adalah contoh jumlah wang yang berjaya saya dapat dan topup yang berjaya saya lakukan. Jumlah minima untuk melakukan topup adalah topup berjumlah RM5. Tambah GST RM0.30. Sedikit je kan? :D

Cara Mendapatkan Topup Percuma (Android)'

Siap! Haa..Mudah sahaja bukan? Daripada kita memuat turun aplikasi tanpa sebarang bayaran, kali ini kita sudah mengetahui untuk mendapatkan sejumlah wang apabila menggunakan sesebuah aplikasi. Cepat kumpul dan dapatkan topup percuma pertama pada peranti Android anda! :D

Seorang penulis blog yang gemar berkongsi apa yang diketahui. Suka bersoal jawab dan berdiskusi perkara berkaitan teknologi dan gadjet terkini. - OMyDroid

Artikel Terkait

Previous
Next Post »

Terima kasih memberi komen di laman OMyDroid. Sila kunjungi lagi :) EmoticonEmoticon