Cara Buat Watak Android Sendiri

12:49:00 PTG
Cara Buat Watak Android Sendiri. Selamat tengahari pengunjung OMyDroid. Semoga sihat dan cergas semuanya. Pasti sahabat semua pernah melihat watak Android yang berbentuk kartun bewarna hijau tu kan? 

Sebenarnya, sahabat boleh juga membina watak Android sendiri dengan menggunakan peranti milik sahabat. Sama ada hendak memakai baju, kasut, seluar dan sebagainya mengikut citarasa sendiri. Boleh buat pakai baju kot, t-shirt, gaya rambut yang menarik seperti contoh di bawah.

Cara Buat Watak Android Sendiri

Haa. Hensem tak kartun OMyDroid? Sahabat juga boleh merekanya sendiri. Buat ikut kehendak sendiri dan share kepada kawan-kawan melalui WeChat, Whatsapp, Facebook dan laman sosial lain. Selain itu, boleh juga dibuat sebagai logo kan. 

Bagi sahabat yang nak membina character Android sendiri, boleh ikuti tutorial yang saya sediakan di bawah. Serlahkan kreativiti sahabat.

BINA WATAK ANDROID ANDA SENDIRI


1. Muat turun aplikasi Androidify di Google PlayStore. Download Androidify
2. Buka aplikasi Androidify dan pilih warna Android yang sahabat inginkan. Saya gemar warna hijau Android yang asal, jadi kekal sahaja. Hehe

bina android sendiri

3. Pilih pakaian, kasut dan lain-lain mengikut kreativiti sendiri.
4. Selesai membina Android, tap pada tanda right dan boleh share kepada kawan-kawan. Haa. Menarik kan.

doodle android

MASALAH CRASH APABILA MEMBUKA ANDROIDIFY


Setelah selesai muat turun aplikasi Androidify, berkemungkinan ada sahabat yang mengalami masalah crash di mana aplikasi ini tidak dapat dibuka dan tertutup dengan sendirinya. Masalah ini boleh diselesaikan dengan beberapa langkah.

Pergi ke Settings > Skrol ke bawah dan tap pada Developer option > Untick Force GPU Rendering.

Selesai sudah tip dari OMyDroid. Semoga perkongsian di atas dapat menolong sahabat yang sedang mencari cara bagaimana nak membina watak Android kepunyaan sendiri. Semoga berguna.

Seorang penulis blog yang gemar berkongsi apa yang diketahui. Suka bersoal jawab dan berdiskusi perkara berkaitan teknologi dan gadjet terkini. - OMyDroid

Artikel Terkait

Previous
Next Post »

4 comment

Write comment
9 Februari 2016 6:21 PG delete

ya best juga kalau ada watak android yang kreatif begitu

Reply
avatar
11 Februari 2016 5:16 PTG delete

Puan Raihanah cuba buat satu..hehe

Reply
avatar

Terima kasih memberi komen di laman OMyDroid. Sila kunjungi lagi :) EmoticonEmoticon